Magdalenes de nabius

Magdalenes de nabius

Aquests dies que estem més per casa ve molt de gust passar-se una estona a la cuina, no trobes? Passar el diumenge a la tarda preparant receptes boníssimes al forn és un gran pla! I què millor si després en podem gaudir tot el que queda de setmana? Amb la recepta que...

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Aquesta època de l'any ens porta una de les menges més nostrades del receptari català: els bunyols de vent. A tothom li ve al cap aquella massa tova i airosa, ensucrada i amb un deliciós toc d'anís. Com qualsevol recepta amb tanta tradició hi ha infinitat de versions...

Coca de pollastre rostit

Coca de pollastre rostit

Ingredients 1 kg de pollastre de pagès tallat a vuitens 350 g de ceba de Figueres 350 g de tomàquet madur 1/2 cabeça d'alls 200 g de panses 1 got de conyac 1 got d'aigua 1 branca de canyella 1 branca de farigola 1 branca de romaní Un grapat de pinyons torrats Sal i...

Granissat de meló i garnatxa

Granissat de meló i garnatxa

Ingredients Garnatxa Xantana Meló Sucre Rom Gel Pas a pas 1. Per a la garnatxa, la posem en un cassó i li donem foc màxim. Fem que es cremi l'alcohol. 2. Afegim xantana, baixem el foc i remenem fins aconseguir la textura desitjada. 3. Refredem i reservem 4. A...

Salmó curat, iogurt i poma

Salmó curat, iogurt i poma

Ingredients Salmó Sal Sucre Anet Pebre rosa Iogurt natural Llima Ceba tendra Pomes Granny Alvocat (opcional) Pas a pas 1. Traiem les espines del salmó i el cobrim amb una mescla de dos parts de sal gruixuda per 1 de sucre juntament amb una mica d'anet sec i pebre...

Croquetes de moixernons

Croquetes de moixernons

(Per a sis persones) Ingredients 500 g de bolets frescos Sal i pebre Per al sofregit: 100 g de porro picat molt fí 50 ml d'oli d'oliva verge extra 1 gra d'all 20 fulles de julivert picat fi Sal i pebre Per a la pasta: 1/2 L de llet 3 rovells d'ou 100 g de farina de...

Crema catalana

Crema catalana

Ingredients 375g de nata 125g de llet 2 beines de vainilla 5 rovells d'ou 1 ou sencer 150g de sucre Pas a pas Infusionem 375g de nata i 125g de llet amb dos beines de vainilla. Les obrim per la meitat i amb un ganivet rasquem les llavors. Quan està apunt de bullir ho...

Risotto negre de llagostins i sepionetes

Risotto negre de llagostins i sepionetes

Ingredients 400 grams d'arròs 4 cebes (+ 2 pel caldo) Cap de rap pel caldo Un porro Tres pastanagues Mig api Tomàquets Peix de roca Crancs o galeres Sal Sepionetes o calamars Llagostins Crema de llet Tinta Parmesà Pas a pas 1. Marcar l’arròs Carnaroli. 2. Peleu i...

Albergínies, salsa tàrtara i arengada

Albergínies, salsa tàrtara i arengada

Ingredients Albergínies Farina Ou Panko 250g de maionesa Ceba tendra Pebre dolç Tàperes Julivert 300 g de vi blanc Mitja poma Mitja pera dolça Mitja arengada fumada Pas a pas 1. Netejar amb aigua freda i tallar les albergínies. Passar els talls per farina, llavors per...

Tarta Tatín

Aquesta és una versió fàcil de la tarta tatin perquè comprem feta la massa brisa. Pas a pas de la recepta 1. En una cassola posem mantega, les pomes Golden pelades i tallades a quarts i sucre per sobre. Ho coem a foc mig fins que caramel·litzin. Veurem que estan a...

Steak tàrtar de vaca vella

Steak tàrtar de vaca vella

Ingredients per a 2 persones 300g de carn Una culleradeta de mostassa El suc d'un quart de llimona Oli d'oliva Tàperes picades 1 anxova picada Salsa Perrins Sal i pebre Julivert picat Tabasco Ceba tendra picada Un rovell d'ou Pas a pas 1. 300g de carn. La congelem i...

Brandada de bacallà, tripes i romesco

Brandada de bacallà, tripes i romesco

Ingredients 200 grams de cua de bacallà o bacallà ja esqueixat especial per a fer brandada 3 grans d'all crema de llet cibulet 1 tripa Per al romesco 6 tomàquets 2 nyores 6 grans d'all Pa torrat Oli d'oliva Vinagre de vi 50 g d'avellanes 50 g d'ametlles Pas a pas 1....

Crumble d’ametlles, avellanes, cafè, taronja i maduixes

Crumble d’ametlles, avellanes, cafè, taronja i maduixes

Ingredients Pel crumble 250 g de sucre 100 g d'ametlla mòlta 100 g de farina de rebosteria 100 g de mantega tallada a daus 1 cullerada de sèsam 1 cullerada de canyella Pel praliné 150 g de avellanes 100 g de sucre Aigua Per la crema de cafè 2 cullerades de farina de...

Cargols München

Cargols München

Ingredients Cargols Polpa de tomata Oli Sal Pebre Aigua Pas a pas 1. Emplenar la pica o un tupper gran amb aigua freda. Posar-hi els cargols. Fregar els cargols amb les mans per així netejar-los. Repetir aquest pas dues vegades més. Ara ja estaran nets. Escórrer els...

Ceviche de corball

Ceviche de corball

Ingredients 200 g de corball 6 llimes 1 ceba vermella o tendra Fulles de coriandre Llet de coco Brou de corball 1/2 alvocat Cirereta o bitxo picant Pas a pas 1. Fer la llet de tigre mesclant el suc de les llimes colat, el rajolí de llet de coco i el brou de corball....

Gazpacho de remolatxa

Gazpacho de remolatxa

Ingredients 8 tomàquets 1 ceba tendra 1 cogombre (pelat) 1 pebrot vermell 2 remolatxes cuites Vinagre de Xerès 50 ml Oli d'oliva de 100 ml Sal Sucre Tabasco Aigua Elaboració 1. Triturar tots els ingredients junts. 2. Afegir-hi l'aigua necessària fins aconseguir la...

Bacallà confitat amb oli verge amb salsa de coco i gingebre

Bacallà confitat amb oli verge amb salsa de coco i gingebre

Ingredients Llom (morro) de bacallà extra dessalat al punt Oli verge d'aroma fort Gingebre picat molt fi All picat molt fi 1 llauna de llet de coco Mongetes edamame escaldades Pas a pas 1. Per a la salsa, escalfar una paella amb oli i aromatitzar amb l'all i el...

Aparca gratis venint a comprar al Mercat del Lleó
75 anys del Mercat del Lleó
Tour Virtual pel Mercat del Lleó
Anuncia't al Mercat del Lleó
Mira l'últim número de la Revista Milfulls