La coca de llardons és una recepta típica que es prepara per Dijous Gras. Et portem una recepta fàcil per fer-la a casa.

La coca de llardons, típica de l’època de Carnestoltes, és una recepta típica tant de Dijous Gras com de Sant Joan. Aquesta vegada et portem la versió de la Mireia Carbó, una recepta fàcil, boníssima i apta fins i tot pels més mandrosos. T’animes a fer-la a casa? Una recepta que voldràs repetir cada any!

Ingredients

  • 1 làmina de massa de full
  • 80 g de llardons (també coneguts com a greixons)
  • 105 grams de sucre
  • Pinyons
  • Un ou

Pas a pas

  • Tritura 80 grams de sucre amb els llardons amb una picadora.
  • En una superfície, prèviament enfarinada perquè la massa no s’enganxi, col·loca la pasta de full i divideix-la imaginàriament en tres parts longitudinals
  • A la franja del mig posa-hi la barreja dels llardons.
  • Doblega una banda sobre la franja central i estira una mica amb el corró
  • Per sobre, reparteix la resta dels llardons
  • Tapa amb l’altra part de massa de full i torna-la a estirar amb el corró
  • Pots tapar les vores si vols que et quedi la coca perfectament rectangular
  • Pinta la coca amb un ou batut i, per sobre, posa-hi la resta de sucre i els pinyons al teu gust.
  • Posa la coca al forn, a 190ºC i quan estigui daurada estarà llesta per menjar.

I a gaudir-ne!