Una hamburguesa vegetariana per enamorar a qualsevol amant de les hamburgueses

Pensar que una hamburguesa vegetariana només és per vegetarians està molt passat de moda. I és que aquestes hamburgueses són el plat perfecte per gaudir d’un bon àpat, siguis o no, vegetarià/na.

Preparar-la és ben fàcil i, a més, permet moltes variacions. Un cop preparis aquesta hamburguesa i vegis quina és la consistència perfecta, ja podràs preparar infinitat d’altres gustos.

Ingredients

  • 500 grams de cigrons cuits
  • 40 grams de civada
  • 100 grams de blat de moro
  • 1 ou
  • 1 grapat d’espinacs ( frescos o congelats)
  • Farina
  • Un polsim generós de sal i pebre
  • Espècies al gust

Pas a pas

  • Primer de tot, aixafa els cigrons bé. Et pot ser molt útil utilitzar un robot de cuina o bé un premsador de patates, sovint utilitzat per fer puré.
  • Afegeix-hi la civada, l’ou, els espinacs, la sal, el pebre i les espècies al gust. Mescla-ho tot bé fins que et quedi una massa homogènia.
  • A partir d’aquí serà important tenir en compte la textura. Si veus que és massa enganxosa com per treballar-la amb les mans, afegeix-hi una mica de farina.
  • Un cop vegis que pots treballar-la podràs començar a fer la forma de les hamburgueses. Agafa’n una quantitat similar a una pilota de golf i fes-li la forma d’hamburguesa. Si veus que t’és difícil de fer, sempre pots afegir-hi un pèl més de farina. Procura, però, no posar-n’hi en excés.
  • Ja només et quedarà coure-les 2-3 minuts per costat. Si t’hi voldràs posar formatge, pots fer-ho mentre tens l’hamburguesa a la paella. Així el formatge se’t desfarà.
  • Finalment, acompanya l’hamburguesa d’un bon pa, enciam, tomata i, si et ve de gust, una mica de maionesa casolana o salsa de iogurt.

I a gaudir-ne!