Les amanides tèbies són una bona opció durant els mesos de primavera. La recepta d’avui, és una recepta sense pretensions, però amb els ingredients necessaris per gaudir d’un bon àpat.

Hi ha el fals mite que les amanides són avorrides. De vegades caiem en l’error de preparar-les sempre exactament igual, sense gaires variacions. El cert és, però, que les amanides accepten tantes versions com puguem imaginar. I, a més, no sempre han de ser fredes, sinó que també trobem receptes, com la d’avui, que es mengen tèbies.

És per això que resulten un molt bon entrant per un àpat de primavera, quan ja comença a fer calor però encara notem aquella agradable brisa fresqueta.

Ingredients:

  • Un grapat de ruca (pots substituir-ho per qualsevol fulla verda que t’agradi)
  • 8 maduixes
  • 8 espàrrecs verds
  • Un grapat d’ametlles laminades

Pas a pas:

  1. Neteja els espàrrecs i passa’ls per la planxa perquè agafi un toc tebi.
  2. En un bol, posa-hi la ruca, les maduixes netes i tallades a quarts i les ametlles laminades.
  3. Quan ja tinguis els espàrrecs, posa’ls al bol, juntament amb la resta d’ingredients.
  4. Amaneix-ho al teu gust. Pots fer-ho amb sal, oli i un raig de vinagre de Mòdena.

I ara ja només et quedarà gaudir d’aquest plat, ideal per un entrant per un dinar de primavera, o fer-la més completa i que et serveixi com a sopar. Òbviament, a aquesta recepta pots fer-hi els canvis que vulguis, canviant el tipus de fruit sec o les fulles que utilitzis. Imaginació al poder!