T’animes amb la cuina internacional? Fer sushi a casa és possible i, un cop li has agafat el truc, no té cap misteri. La gràcia és que, en fer-te’l a casa, podràs preparar-te’n de tants gustos com vulguis!

Veure sushi a un restaurant no ens sorprèn gens a aquestes altures. Però preparar sushi a casa ja no és tan comú. En realitat no és difícil i et permetrà fer sushi al teu gust i utilitzant els productes de temporada que hi hagi disponibles. 

Aquí tens la recepta!

Ingredients:

 • 300 g d’arròs
 • 1 cullerada de sucre
 • 2 cullerades de vinagre d’arròs
 • Un polsim de sal
 • 3 làmines d’alga nori
 • Farcit al gust (salmó fumat, alvocat, formatge fresc, pollastre… el que t’agradi més!)

Pas a pas:

 1. El primer que has de fer és netejar l’arròs per treure-li el midó. Per fer-ho, posa l’arròs en un bol amb aigua i frega’l entre les teves mans. Veuràs que l’aigua es va tornant blanquinosa. Cola aquesta aigua i torna a repetir el procediment diverses vegades fins que l’aigua ja no quedi blanquinosa.
 2. Un cop fet, posa l’arròs ja colat en un cassó i cobreix-lo amb aigua. L’has de coure per 12 minuts a foc lent i amb la tapa posada. No aixequis la tapa mentre s’està coent l’arròs per assegurar-te’n que es beu tota l’aigua.
 3. Un cop cuit l’arròs, posa’l en un bol perquè es vagi refredant.
 4. Mentrestant, dissol el sucre amb el vinagre d’arròs i la sal en un bol a part. Un cop fet, posa aquesta barreja a l’arròs i barreja-ho bé.
 5. Com que l’arròs tarda força estona a refredar-se del tot, pots anar preparant els ingredients que vols posar al teu sushi: salmó, alvocat, pastanaga, maionesa, poma…
 6. Per fer el muntatge del sushi necessitaràs posar una fulla d’alga nori sobre una estoreta de bambú. Cobreix la làmina d’alga amb arròs deixant 1 cm a cada marge. Ha de ser una capa fina d’arròs.
 7. Un cop tinguis l’arròs col·locat, posa els ingredients que vulguis alineats al centre. No et passis molt, perquè sinó et serà complicat enrotllar el sushi.
 8. Ja només et quedarà enrotllar el sushi: com que tindràs l’estoreta de bambú a sota, fes-la girar i pressiona-la creant un rotlle de sushi ben compacte.
 9. Per tallar els makis, mulla un ganivet amb aigua i fes trossos d’1cm de gruix aproximadament.

Ja veuràs que el primer cop que facis sushi a casa no tot seran flors i violes. Però la realitat és que és ben fàcil i amb un mínim de pràctica ja podràs fer sempre més sushi casolà amb els ingredients que vulguis. I si són del Mercat, millor que millor! 😊