Avui et donem idees de postres que pots preparar utilitzant d’ingredient un tipus de producte que solem utilitzar per preparacions salades: els llegums!

Una solució ideal que pels que vulguin innovar a la cuina i cuidar la salut. Els llegums -i els seus derivats- et permetran també, per exemple, preparar dolços ideals per persones veganes o intolerants al gluten.

Creps de xocolata

En aquest cas et proposem substituir la farina de blat per farina de cigrons. Simplement barreja dos ous amb mig litre de llet, 30 grams de cacau en pols i 150 grams de farina de cigrons. Quan tinguis una massa homogènia ja podràs cuinar-la com una crep de tota la vida! Una solució ideal per les persones intolerants al gluten.

Merenga

Merenga amb aquafaba

Podem preparar merenga amb un ingredient força menyspreat, que de vegades ni pensem que se’n pugui treure profit: l’aquafaba! L’aquafaba, o aiguafava, és l’aigua que s’obté al coure llegums. La nostra recomanació és que no la llencis! La pots aprofitar per fer moltes preparacions, entre elles, la merenga. La que se sol utilitzar de manera més extesa és l’aiguafava dels cigrons.

L’aquafaba farà de substitut de l’ou i, per tant, ja estarem parlant de merenga vegana.

El que et caldrà serà deixar l’aquafaba a la nevera, que estigui ben freda. Al moment de voler preparar la merenga la treus de la nevera i la bats enèrgicament -si tens alguna màquina que et faciliti la feina millor que millor.

Veuràs que poc a poc va agafant cos fins a quedar com una merenga feta amb ou! Recorda afegir-hi sucre, si en vols 🙂

Brownie de mongetes vermelles

Brownies de xocolata

Sabies que al Japó les mongetes vermelles s’utilitzen molt per fer postres? Donen una dolçor molt especial que val la pena provar. Nosaltres et recomanem preparar uns brownies per llepar-se’n els dits.

Barreja 400 grams de mongetes vermelles cuites i ben escorregudes amb 60 grams de cacau, un polsim de bicarbonat, 85 grams de mantega i 190 grams de mel. Tritura-ho bé. Pots afegir-hi una culleradeta de crema de dàtil o trossets de xocolata per un toc extra dolç! Finalment, barreja-hi un bon grapat de nous i ja ho pots posar al forn a uns 180º durant 20 minuts.

I a gaudir-ne!