Aquesta és una versió fàcil de la tarta tatin perquè comprem feta la massa brisa.

Pas a pas de la recepta

1. En una cassola posem mantega, les pomes Golden pelades i tallades a quarts i sucre per sobre. Ho coem a foc mig fins que caramel·litzin. Veurem que estan a punt quan adquireixin el color desitjat i estiguin tovetes.

2. Les retirem del foc i les posem en un motlle. Tallem la massa brisa en funció de la mida del motlle escollit. Posem la massa damunt del motlle intentant que sobresurti un centímetre del motlle.

3. Enfornem la tarta tatin a 190 graus durant uns 8 – 12 minuts segons el vostre forn.

4. Retirar quan la massa adquireixi un color daurat. Desemmotllar, emplatar (girant-la) i menjar.

Crema anglesa

Podeu acompanyar la tarta tatin amb una crema anglesa. Per fer-la:

  • En un cassó: 300 g de llet, 3 rovells d’ou, 50 g de sucre i la pela d’una beina de vainilla.
  • A foc mig, remenar i deixar coure fins aconseguir una textura de crema.
Autor de la recepta

Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.