Ingredients

  • Salmó
  • Sal
  • Sucre
  • Anet
  • Pebre rosa
  • Iogurt natural
  • Llima
  • Ceba tendra
  • Pomes Granny
  • Alvocat (opcional)

Pas a pas

1. Traiem les espines del salmó i el cobrim amb una mescla de dos parts de sal gruixuda per 1 de sucre juntament amb una mica d’anet sec i pebre rosa.
2. Reservem a la nevera durant unes 8 hores. Dependrà de com us agradi i de com de gruixut sigui la porció de salmó.
3. Agafem iogurt natural, i hi afegim la ratlladura de unes llimes, llavors el suc d’aquestes. S’hi pot afegir també una mica d’anet fresc picat, i també ceba tendra.
4. Treus el salmó de la sal amb l’ajuda d’un ganivet. El talles com més t’agradi i afegeixes la poma Granny Smith neta i tallada. També pots optar per l’alvocat.
5. Ho acompanyes amb una mica de la salsa de iogurt i llestos.

Autor de la recepta

Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.