Busques un producte molt concret? T’agraden els aliments de proximitat? O ets més de productes internacionals? Al Mercat tenim el que busques

De vegades es té la imatge que als mercats s’hi troben només els productes del dia a dia: carn, peix, fruites, verdures… I sí, són l’essència del mercat!

Però també hi ha un altre tipus de parada que ens té el cor robat: les parades d’especialitats.

Al nostre mercat hi tenim diverses parades d’aquest tipus. I, simplement, ens encanten!

Qui ve al Mercat del Lleó queda meravellat en veure que, per exemple, pots trobar infinitats de formatges en una parada que se centra a vendre aquest tipus de làctic.

O que pots trobar-hi productes italians de veritat, autèntics. És una parada on el seu propietari se n’encarrega de portar-nos productes del país en forma de bota.

Aquestes són les parades d’especialitats que tenim a dia d’avui al mercat.

La Formatgeria de Girona

El seu nom ho indica perfectament. Són uns autèntics amants dels formatges i així ens ho transmeten amb la seva saviesa en ’aquest tipus de productes.

Tenen formatges d’aquí i de fora: italians, francesos, suïssos…. Especialitzats en formatges francesos, amb D.O.P., artesanals i del país.

Un autèntic paradís pels amants del formatge.

L’Àvia Marieta

Un dels millors moments són les sobretaules: el moment de deixar-se anar, de xerrar amb la parella, amb la família o, simplement, de gaudir d’una bona estona de tranquil·litat.

A l’Àvia Marieta ens diuen que tenen tot el que necessites per la sobretaula menys el coixí!

Cafès, tes, infusions, cacaus, xocolates, mels i melmelades… Tot el que busques per passar una estona relaxada i de qualitat.

El Petit Productor

Queviures artesanals, de petits productors i de cooperatives dels països catalans.

Tot exquisit!

El Petit Productor està regentat per qui també té el Mas Alba, a Terradelles. Així que, com no podia ser menys, un dels seus productes estrella són els formatges. El Babaus, El Petitot, el Voler Volar, el Terrós, el Pla…

No dubtis a preguntar a la parada segons els teus gustos i amb quina beguda maridar-ho.

La Bottega Toscana

Aquesta parada és precisament la que mencionàvem al principi de l’article.

La Bottega Toscana, regentada per en Dario, t’apropa Itàlia a casa teva.

Allò que de vegades se sol dir, “l’autèntic”, en aquesta parada és veritat. No és parlar per parlar. Són autèntics productes italians, portats d’Itàlia per un italià.

Umai Shop

Una de les parades més noves del Mercat ara com ara (2023).

Està especialitzada en productes orientals: edamame, gyozes, curry, tonkatsu, takoyaki, shao mai, udon, te verd, sake…

Si ets d’aquelles persones amants del menjar asiàtic, apropa’t a la parada, pregunta’ls-hi i t’orientaran amb molta amabilitat. També ofereixen un menú diari per estalviar-te haver de preparar el tupper per anar a treballar.