Afegir herbes aromàtiques a la cuina és una manera ideal d’afegir un toc extra de sabor i complexitat als plats.

L’alfàbrega, l’orenga, la farigola, la menta i el llorer són algunes de les herbes més populars que s’utilitzen a la cuina. T’expliquem com introduir aquestes herbes als teus plats!

Alfàbrega

L’alfàbrega és una herba versàtil que es pot fer servir en una varietat de plats. Les seves fulles aromàtiques són un ingredient essencial en la cuina italiana, tailandesa i altres cuines mediterrànies. És perfecta per afegir a salses, pastes, amanides i molt més!

El seu sabor aporta profunditat a sopes, guisats, salses i amanides.

També és ideal per fer pesto, que s’elabora tradicionalment amb all, formatge parmesà i pinyons barrejats amb fulles d’alfàbrega, tot triturat al minipimer.

L’alfàbrega es pot trobar fresca o seca, però el seu sabor és més intens quan és fresca. El millor és afegir-lo al final de la cocció perquè conservi el seu sabor i aroma.

Per emmagatzemar-lo correctament, pots embolicar les fulles en un paper de cuina una mica humit i deixar-ho a la nevera, en un recipient hermètic. També la pots congelar i se’t conservarà uns tres mesos.

Orenga

L’orenga és un clàssic entre els clàssics en les herbes aromàtiques. Li donarà un aroma i un gust molt característics als teus plats!

Té un sabor lleugerament amarg que combina bé amb altres herbes i espècies, el que el converteix en un ingredient versàtil. Sobretot s’utilitza com a herba seca, però també es pot utilitzar fresca. La pots afegir a salses de pasta, sopes i verdures a la planxa o rostides per obtenir un toc extra de sabor. L’orenga també és genial escampada per sobre de pizzes, amanides i pans per obtenir una capa addicional

Farigola

La farigola té un subtil sabor terrós que és ideal per a sopes i guisats. Sovint s’utilitza per condimentar carns i verdures, així com sopes i guisats. A més dels seus usos culinaris, la farigola també té propietats medicinals

Menta

La menta afegeix un sabor fresc a les amanides i les begudes. També es pot utilitzar en salses o guisats.

Llorer

Les fulles de llorer s’utilitzen sovint en plats de cocció lenta. Proporcionen un sabor intens quan s’afegeixen al principi del procés de cocció, però perden la seva potència amb els temps de cocció prolongats.

La incorporació d’aquestes herbes aromàtiques a la vostra cuina diària pot ajudar a engalanar qualsevol plat!