Hi ha maneres millor que d’altres per conservar el menjar a la nevera. No totes les zones tenen la mateixa fredor ni tots els aliments necessiten la mateixa temperatura. Et portem alguns trucs per organitzar millor la teva nevera. 

Tot i aquests consells generalitzats, cada vegada hi ha neveres de més tipus, fins i tot amb zones reservades per la carn o el peix en concret. Però, en termes generals, et recomanem tenir en compte aquests consells per allargar la vida dels productes que consumeixis i garantir la seguretat alimentària. 

1. La porta

La porta de la nevera és la zona menys freda d’aquest electrodomèstic. Per tant, està bé posar-hi productes que ja de per si es conservin força bé i no necessitin una temperatura molt baixa. 

La porta de la nevera és ideal per guardar-hi conserves, melmelades, begudes o els ous. 

2. Les lleixes superiors

És una zona més freda i, per tant, és ideal per guardar-hi productes làctics com la mantega, els iogurts, els formatges o la llet.

3. La zona central

És, com la porta de la nevera, una de les zones no tan fredes. Per tant, podem guardar-hi el mateix que hi guardem a la porta i també aliments cuits i els embotits.

4. La zona inferior

És allà on has de guardar-hi la carn o el peix. Productes que necessitin molt fred per conservar-se bé. De totes maneres, cal recordar que són tipus de productes que s’han de consumir ràpid i no es poden conservar durant molt temps.

5. Els calaixos inferiors

Gran part de les neveres que es comercialitzen tenen una zona, a la part de sota, reservada per un calaix o calaixos on posar-hi la fruita i la verdura. Aquí és on es conservaran millor. 

Ara que ja saps com organitzar millor la nevera, t’animem a provar-ho a casa teva!