A l’estiu una bona hidratació és ideal per sentir-nos bé i afrontar les altes temperatures. És per això que avui et portem 5 consells que et seran de gran utilitat en dies de calor, en especial si has de passar llargues estones a l’aire lliure. Amb aquests senzills consells et serà molt fàcil sentir-te perfectament durant els dies més calorosos!

1. Congela una ampolla d’aigua i beu sovint

Si saps que has de passar el dia fora, la nit anterior congela una ampolla d’aigua. Al matí, abans de marxar, la treus del congelador. L’aigua es mantindrà ben fresqueta durant bona part del dia i et refrescarà quan més ho necessitis.

És molt important beure sovint, encara que no tinguis set, per tenir una bona hidratació.2. Porta un tupper amb fruita tallada

La fruita està composta en bona part per aigua, i per això és una manera perfecta per hidratar-nos. Prepara un tupper amb la teva fruita preparada i emporta-te’l allà on vagis. No oblidis d’emportar-te una forquilla!

Les millors fruites (que a més, són de temporada) per hidratar-se són:

  • Xíndria
  • Maduixes
  • Meló
  • Pinya
  • Papaia o préssec


3. Prepara sopes fredesSi vols refrescar-te d’una manera fàcil i, a més, tens poc temps per cuinar, aprofita per preparar una sopa freda com una sopa de meló o un gaspatxo de síndria o maduixa. Son receptes fàcils de fer amb la fruita i la verdura de protagonista.

  • Sopa de meló: simplement tritura un bon meló i afegeix-hi un iogurt natural, que quedi tot ben homogeni i líquid. Pots fer una mica de pernil salat cruixent per posar-ho a sobre.
  • Gaspatxo de xíndria: tritura mitja xíndria juntament amb una tomata, mig cogombre, un raig d’oli, de vinagre i sal. El resultat és exquisit i molt original!


4. Evita passar moltes hores al sol

Sembla un consell molt obvi, al que de vegades no es fa cas, però que és molt important per evitar la deshidratació. Evita passar llargues estones a l’aire lliure, sobretot a les hores on el sol pica més fort. Opta per sortir en hores on el sol no és tan intens com a primera hora del matí.

5. Fes-te un gelat casolà (i molt saludable!)

Quan et vingui de gust un gelat i estiguis a casa, res millor que preparar-te’l a base d’ingredients de proximitat. Prèviament hauràs de tenir al congelador fruita congelada a trossos. Quan vulguis fer el gelat, treu la fruita del congelador i tritura-la amb un iogurt natural, que li donarà cremositat.

Podràs fer gelats de tants gustos com vulguis, i seran més saludables que mai!