Aquesta època de l’any ens porta una de les menges més nostrades del receptari català: els bunyols de vent. A tothom li ve al cap aquella massa tova i airosa, ensucrada i amb un deliciós toc d’anís.

Com qualsevol recepta amb tanta tradició hi ha infinitat de versions i cada persona li dona el seu toc especial. Nosaltres avui et portem la recepta de la cuinera Mireia Carbó. Una recepta senzilla i sense complicacions perquè els bunyols de vent et surtin bé a la primera.

Ingredients:

  • 125 ml de llet
  • 75 g de farina
  • 60 g de mantega
  • 3 ous petits
  • Sal
  • Anís
  • Sucre

Procediment:

  • Posar la llet amb la mantega en un cassó i una mica de sal.
  • Quan la llet comenci a bullir i la mantega s’hagi fos, posar la farina de cop i remenar.
  • Veuràs que tots els ingredients comencen a fer una bola. Serà el moment de retirar-ho del foc.
  • Aleshores, ja fora del foc, has d’afegir-hi els ous un a un i anar-ho remenant perquè la massa absorbeixi tots els ous.
  • En una olla amb oli abundant i molt calent hi hauràs d’anar posant els bunyols: una recomanació és fer-ho amb una màniga pastissera. Hauràs d’anar posant petites quantitats a l’oli roent i, quan ja s’hagin fet d’un costat, veuràs que es giren sols. Quan els vegis daurats ves-los retirant del foc i posa’ls en paper absorbent.
  • Ruixa els bunyols amb una mica d’anís i arrebossa’ls amb sucre.
  • Deixa’ls refredar i llestos per menjar!

T’animes a provar-los? Segur que no podràs menjar-ne només un, i és que són totalment irresistibles!